•• Huidverbetering | Afslanken | Massage ••

contact

Wat is acné?

Acne kan voorkomen bij iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, huidskleur en zelfs huidtype. Hoewel tieners vaak jeugdpuistjes krijgen door de pubertijd die zorgt voor een vergrote talgproductie, kunnen volwassenen onzuiverheden krijgen door tal van verschillende oorzaken die variëren van lichamelijke factoren (stress, genetische aanleg, hormonen, hormoonverstoringen, immuunsysteem, tot externe factoren (levensstijl, pil- en medicijngebruik, cosmetica gebruik, omgevingsfactoren). Hierdoor kan de talgproductie (huidvet) toenemen. Door ophoping van dode huidcellen verstopt de talgklier en zo ontstaat een mee-eter, die op zijn beurt een ontsteking kan veroorzaken. Dan krijg je een puistje.

Acne gaat gepaard met roodheid en littekens. Hoe eerder je acné behandelt, hoe sneller het herstel en hoe kleiner de schade!

Acné en voeding

Ook je voeding kan acne beïnvloeden. Recentelijke onderzoek heeft aangetoond dat melkproducten een relatie heeft met acne. Dit komt door de hormoonachtige stoffen die deze producten bevatten. Ook voedingsstoffen met een hoog suikergehalte kunnen van invloed zijn op acne. “ Snelle” suikers in je bloed zorgt voor de aanmaak van insuline. Insuline stimuleert weer de productie van androgenen en deze verhogen op hun beurt de talgproductie. Personen met acne mogen best suiker eten en drinken, maar met mate.

Acné behandelen doen we samen!

Acné is heel goed te behandelen met het juiste plan van aanpak.

Met een behandelplan, voedingsadvies en niet- irriterende thuisproducten brengen wij de acne zo goed mogelijk onder controle.

Het betekent dan ook dat de behandelingen in kuurverband worden gegeven. Bij ernstige acne zullen de behandelingen in het begin kort op elkaar volgen. bijvoorbeeld wekelijks. Wanneer de acné verdwijnt, zullen de tussenpozen steeds langer worden. Belangrijk is om al in een vroeg stadium te beginnen met behandelen. Voor een sneller resultaat en minder kans op ontsierende littekens.

Tip: Het krabben of zelf knijpen aan puistjes en mee-eters houdt de acné in stand!

Welke behandeling

Skin Clear I Skin Peeling

 

Jouw huid

HET MOMENT DAT UW HUID VOOR ALTIJD VERANDERDE!

Ervaar de Drie eenheid van onze behandelingen

Bekijk alle behandelingen

Gezondheid – Ontspanning – Huidverbetering

De drie eenheid van onze behandelingen

Maak nu een afspraak